Bij de Micropeen®-behandeling wordt het metaaloppervlak gehamerd met zuiver ronde glaspareltjes, onder zorgvuldig gecontroleerde procescondities. Bij micropeenen wordt het gehele oppervlak tot verzadiging behandeld. Afhankelijk van de gekozen procescondities wordt het oppervlak van het behandelde metaal gereinigd, gladder en harder, terwijl tegelijkertijd in een dunne oppervlaktelaag drukspanningen worden opgebouwd. Daarmee vermindert de aanhechting, verbetert de warmte-overdracht en neemt de gevoeligheid voor scheurvormende spanningscorrosie en elektrochemische corrosie sterk af.

Beschrijving techniek
Bij een goed uitgevoerde Micropeen®-behandeling dient het oppervak tot verzadiging te worden behandeld. Het is daarom van groot belang tijdens de behandeling de verzadiginggraad te meten. Daartoe hebben wij moderne meetapparatuur gekoppeld aan een PC, waarin de gegevens worden opgeslagen in onze database. De verzadigingsgegevens worden voor ieder behandeld oppervlak uitgeprint en aan de klant ter beschikkng gesteld.

Een goede Micropeen®-behandeling levert een materiaaloppervlak op dat:

 1. schoon is
 2. onder drukspanning staat
 3. harder is dan het oorspronkelijke materiaal
 4. beter bestand is tegen slijtage
 5. beter bestand is tegen vuilafzetting
 6. beter bestand is tegen corrosie
 7. beter bestand is tegen scheurvormende spanningscorrosie
 8. beter bestand is tegen vermoeiingcorrosie
 9. beter bestand is tegen elektrochemische aantasting (pitting, spleetcorrosie)

  Met andere woorden, de Micropeen®-behandeling is kostenbesparend.

  De geavanceerde machines van CTB Holland BV zijn zo geconstrueerd dat de omgeving en daarmee het milieu absoluut niet worden belast.
micropeenen2 micropeenen3 micropeenen1

Klik hier voor een film over Micropeenen®.